اظهار داشت: در روزهای آغازین مدرسه با کودکانی مواجهیم که برای رفتن به مدرسه احساس ترس دارند و مدام اصرار میکنند که مادر در کنارشان باشد و از او جدا نمیشوند.
فوق تخصص روانپزشکی کودک و نوجوان افزود: این کودکان عمدتاً علائمی مثل تهوع را از خود بروز میدهند و مدام بهانه میگیرند که حالشان بد است و شکایتهای جسمانی دارند در حالیکه از درون به اضطراب شدید دچار هستند.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی تصریح کرد: درصد کمی از کودکان ترس از مدرسه را تجربه می کنند که آن هم یک نوع اختلال اضطرابی است.
وی افزود: در این نوع اختلال اضطرابی، کودک احساس نگرانی میکند که اگر از مادر یا منبع دلبستگیاش جدا شود. او را از دست میدهد و دیگر او را نمیبیند و این فکر اذیت کننده موضوعی است که کودکان در سن مدرسه با آن مواجهند.
دودانگی ادامه داد: این کودکان اصرار دارند که مادر در کلاس بماند یا آنکه در حیاط مدرسه بنشیند تا کودک وی را ببیند و از بودن او مطمئن شود.
فوق تخصص روانپزشکی کودک و نوجوان تصریح کرد: این احساس در روزهای اول مدرسه تا حدی طبیعی است اما اگر بیشتر از یک ماه طول بکشد اضطراب پاتولوژیک یا مرضی است و باید درمان شود.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی توضیح داد: برای درمان ترس از مدرسه، باید علاوه بر روانشناس یا روانپزشک از اولیای مدرسه نیز کمک گرفت؛ همچنین مادر دقت داشته باشد که تسلیم بهانههای کودک نشود.
وی افزود: البته مادر باید نقش حمایتی از کودک را داشته باشد اما حمایت بدین معنا نیست که تسلیم کودک شود و اگر کودک نخواست که به مدرسه برود یا گریه و زاری راه انداخت، مادر سست شود.
دودانگی گفت: بعضی اوقات مصرف داروهای ضد اضطراب برای کاهش اضطراب در کودکانی که ترس از مدرسه را به صورت شدید تجربه میکنند توسط پزشک تجویز میشود.
فوق تخصص روانپزشکی کودک و نوجوان به والدین توصیه کرد: از دعوا و تنبیه این دسته از کودکان بپرهیزند و جلوی مدرسه قاطعانه از کودک خداحافظی کرده و کودک را با اولیای مدرسه تنها بگذارند و تسلیم گریه و چسبندگیهای شدید کودک نشوند.
منبع : فارس